Bajorország hagyományai

A bajorok szeretik ünnepelni az élet örömét, ennek nagy hagyománya is van, mely természetesen vonzza a turistákat is. Milliónál is több rendezvényt tartanak, az év minden szakában, minden régióban.

Bajorország hagyományai

Szilveszterkor Európa legnagyobb bulija a Berlin-i Brandenburgi-kapuknál kerül megrendezésre, ahol két kilométeres sétány épül, tele finomságokkal, parti sátrakkal és látványos bemutatókkal.

Az északi népek az év elején máglyarakásokkal űzik el a telet, melyet punccsal és kelkáposztával ünnepelnek. Télen leginkább borfesztiválok és játékok vannak a porondon. Egyik nagyhírű rendezvény az Oktoberfest, mely évente több mint hatmillió látogatót csalogat München-be.

Oktoberfest németországban

Később a farsangi ünnepségeken beöltözve, ördögök és boszorkányok jelennek meg az utcákon.

Májusban több mint egymillió látogató megy Hamburgba, a világ legnagyobb kikötői szülinapi ünnepségre, ahol HafenCity és a Múzeum-kikötő az ünnepelt.

Felső-Bajorországban a nyár végén, feldíszített tehenek vonulnak vissza a falvakba az elmúlt nyár szimbólumaként.

A Rajna vidéki borászok körében egy ötletes jelzés, a borászat ajtaja felett elhelyezett szőlőfürt koszorú jelzi, hogy több hónapig a borozóikban mérik ki saját boraikat.

A Saar-vidéken rengeteg múzeum emlékeztet a régi bányászatokra.

Szászországban nagy szerepet játszanak a szorbok, nagy szerepet játszanak a kultúrában és rendezvényeken. Az Anhalt-i régióban pedig, ezer éve ünnepelnek fesztiválokat május elején.

Türingiával zárva, ahol októberben a híres Weimari hagymapiacon, a főszerep a hagymáé. Az ételekben, díszítésben és egy hagymababánál is feltűnik a látványosság, szuper karneváli hangulatban. Egyik szeretett programja a hagymafonat készítő verseny, ahol a nyertes munkáját a fesztivál végén jótékonysági licitre bocsátják.

HafenCity