Nem indul a mosás? Talán a mosógép ajtó a ludas!

A mosógép ajtó meghibásodása tipikusan nem az a kategória, amit nehéz lenne észrevenni. Ha régi típusú készülékünk van odahaza, árulkodó jel lehet a vízszivárgás. A csúcstechnológiás intelligens egységeknél még egyértelműbb a hiba, ugyanis ezeknek az innovatív gépeknek a vezérlőpanelje „érzi”, és azonnal a tudtunkra adja, ha a mosógép ajtó nem biztosít megfelelő záródást. Mosógép alkatrészekről már írtunk korábban ebben a cikkeben.

Mosógép ajtó

Nem indul a mosás, biztosan nagy a baj

Ember legyen a talpán, aki a méregdrágán vásárolt mosógép villódzó fényei láttán nem pánikol be azonnal. Mire gondolunk a legtöbben, ha a mosás nem indul? Az észszerűséget sutba dobva kétségbeesünk, és már egy új gép költséges megvételét vizionáljuk magunk elé. Holott a megoldás általában ennél jóval egyszerűbb és gazdaságosabb is.

Sok esetben nincs megfelelően lezárva a mosógép ajtó

Talán bagatellnek tűnhet, mégis ez áll az esetek többségének a hátterében -szerencsére. A mosógép ajtó nem megfelelő záródását a korszerű készülékek minden esetben a tudtunkra adják. Ha a mosás mégis elindulna, nagy bajban lennénk, ugyanis nem kellene sokat várni a fürdőszobát elborító vízözönre sem. Ez pedig különösen veszélyes jelenség, ugyanis az áram alatt lévő mosógép és a szivárgó víz kombinációja akár áramütéséhez is vezethet.