Bajor sörök

Németország méltán híres a gasztronómiájáról és természetesen a sörökről. Összesen körülbelül 1300 sörgyár működik az országban, némely sörök, csak helyileg megtalálhatóak, de számos fajta van, ami országszerte szerepel az itallapon. A sörgyártás folyamata több ezer éves múlttal rendelkezik, már az ókorban készítették, igaz, akkor komló nélkül. Később a szerzetesek javítottak a főzési technikán, ők kezdték […]

Bajor konyha jellemzői

A német konyha régiónként változó, például a déli részeken német, a délnyugati rész francia, a nyugati vidéken holland, a keleti részeken pedig európai behatás van jelen a gasztronómiában. Habár régiónként változó, általánosságban a német konyhára a nehéz, húsos ételek a jellemzőek. Németország a világ legnagyobb burgonya felhasználói közé tartozik, emellett rengeteg savanyú káposzta, és kolbász […]